FAQ

Här följer en rad vanliga frågor kring skolan, utbildningarna och boendet

Vad kostar det att gå på skolan?

Att studera på Utsikten är gratis. Allt undervisningsmaterial och alla aktiviteter och kurser ingår i utbildningen. 

Vad kostar det att bo på internaten?

Det är olika beroende på vilken typ av boende du har rätt till. En elev som läser ett gymnasieprogram som HT eller NB bor på internaten Almen eller Furan medan en elev som läser på gymnasiesärskolan eller vårt specialanpassade SA-program ofta har rätt till boende via LSS. Mer om detta samt aktuella priser kan du hitta här!

Måste man bo på skolan?

Absolut inte! Våra boenden är en möjlighet för de elever som bor långt ifrån skolan. 

Får man skugga / hospitera hos er?

Ja! De allra flesta elever som går hos oss har först varit på besök på skolan. Vi har Öppet Hus som alla andra skolor men eftersom det är många som flyttar till oss under sin skoltid är det en bra idé att testa på hur det är att vara en "Utsiktare" först. Vill man komma och vara med över ett dygn och känna på hur det är att bo på internatet så går det också alldeles utmärkt. Här finner du kuntaktuppgifter om du vill besöka oss eller skugga våra elever. 

Var ligger ed?

Ed eller Dals-Ed ligger i Dalsland. Mitt emellan Göteborg, Karlstad och Oslo kan man säga. Tågrstationen i Ed är den sista innan tåget mellan Göteborg och Oslo åker in i Norge. Det är smidigt att ta tåget från både norska sidan och från Göteborgshållet. Skolan ligger några hundra meter från järnvägsstationen.
Vill du kolla upp tågtider kan du klicka här.
Vill du veta mer om Ed kan du klicka här
Vill du hellre se en karta kan du klicka här