TRÄFFA OSS OCH FÅ SVAR PÅ FRÅGOR

Hej! 
Jag heter Vilma och studerar till Äventyrsguide på Utsikten, Scandinavian School. 
Att gå på utsikten är en väldigt speciell upplevelse! 

Vi börjar skolan vid 08.30 och slutar på eftermiddagen runt 15.00 Efter skoldagen går vi till internatet och fortsätter att umgås. Det är väldigt trevligt att bo på internat. Skolan blir som ditt hem och man lär känna varandra mycket bättre genom att alla bor tillsammans. 

Här har du möjlighet att träffa oss elever, se vilka som arbetar på skolan samt möta några av våra föräldrar. Klicka på något som intresserar dig.

Jag sökte till Utsikten för att jag ville uppleva hur det var att gå på en liten skola och att kunna utbilda mig till Äventyrsguide. Jag är mycket nöjd med mitt val. 

Vilma Dahlander, Göteborg - Sverige

Skolans profil

Om ÄVENTYRSTURISM, PLATSRELATERAD UNDERVISNING och annat som är typiskt för oss på Utsikten

Boende, fritid & en vanlig skoldag

Skolans elever och boendepersonal berättar om internatet, vad man kan göra på kvällar och helger samt hur en skoldag på Utsikten kan se ut

På Utsikten kan man välja att utbilda sig till skidinstruktör. Hör lärare och elever berätta om skidåkning på Utsikten

Här kommer lite information om övriga kurser på skolan som ger untbildningen den profil som vi satsar på. Det handlar om bland annat Biologi, Naturkunskap samt Kanadensare och Kajak.

UF : Ung Företagsamhet

Utsikten har sedan länge haft UF (Ung företagsamhet) på schemat. Detta görs via kurserna Marknadsföring och försäljning samt Entreprenörskap. Här kan du få veta lite mer om UF. 

Söka till Utsikten & efter gymnasiet

Oavsett om du bor i Sverige, Norge eller Danmark kan du gå på Utsikten. Hör får du lite mer information om hur du gör och vad du kan göra efter gymnasiet. 

Resa till och från Utsikten

De flesta av våra elever bpr långt ifrån skolan. En del reser hem varje helg och en del kanske bara åker hem en gång per termin. Här berättar eleverna hur de tar sig till och från skolan. 

Vad säger föräldrarna?

Det är inte självklart att skicka sin tonåring till en annan ort eller till och med till ett annat land. Här hör ni några av våra föräldrar berätta om hur det var att lämna sin son eller dotter hos oss på Utsikten.

Vad kostar det?

Vad kostar det att gå och bo på skolan och hur mycket får du som elev från Sverige, Norge och Danmark i bidrag / stipend?

Skolan är kostnadsfri och alla kurser och allt kursmaterial ingår. Om man väljer att bo på skolan får man betala en hyra. Mer om det finns under BOENDE. 

Skugga/hospitera hos oss

Innan du startar på en ny skola ärdet bra att beöka skolan för att få en bra bild av hur det är att bo och studera där. Därför är du alltid välkommen att komma till oss under en dag eller ett dygn och testa på att vara en UTSIKTARE! 

APL

APL betyder Arbetsplatsförlagt lärande och innebär att du lär dig på en riktig arbetsplats. När du läser till Äventyrsguide innebär det totalt 15 veckor (5 veckor per år). 

På Utsikten kan man välja att utbilda sig till klätterguide. Hör lärare och elever berätta om kurserna inom klättring på Utsikten