FRILUFTSGUIDE : NATURBRUKSPROGRAMMET
(startar hösten 2019)

HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET

Efter tre år på Utsiktens gymnasiala yrkesutbildning är du utbildad skandinavisk friluftsguide. Vi lägger fokus på den skandinaviska traditionen inom friluftsliv. I utbildningen kan du även certifiera dig inom bland skidåkning, dykning och klättring*. * Med reservation för förändringar
 

om utbildningen

Grundläggande kunskaper inom turism, naturguidning, marknadsföring, entreprenörskap, värdskap, service m m förbereder dig för att arbeta inom upplevelseturism i hela Skandinavien.  Du kan hantera de skandinaviska språken och har fått förståelse för Skandinavien som arbetsmarknad. 15 veckors praktik ingår i utbildningen.

Givetvis läser vi också teoretiska ämnen som matematik, engelska, samhällskunskap, biologi mm. Du kan också göra tillval som efter avslutad utbildning ger dig allmän högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare på högskolor i hela Skandinavien.

Vi är en resande skola. Vi tror att man lär sig bäst genom egna upplevelser  och att i verkligheten  praktisera det man ska lära sig. I stort sett varje vecka är vi ute i naturen eller gör studiebesök koppladetill utbildningen . På tre år blir det mängder av kunskaper, upplevelser, intryck och erfarenheter.

KONTAKTA OSS

För mer information kan du kontakta någon av följande:

  • Jeanette Montgomery, rektor : 0534-192 61
  • Jonas Månsson, programsamordnare : 0534-191 61
  • Marianne Hultgreen, koordinator : 0534 - 195 79
  • Marita Jacobsson, SYV : 0534-195 65
  • Anna Andersson, verksamhetschef : 0534-195 50