ÄVENTYRSTURISM

HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET

ÄVENTYRSTURISM ligger under Naturbruksprogrammet med inriktning Skog (NBSKO) har yrkesutgången ÄVENTYRSGUIDE. Här får du en gedigen ledarskapsautbuildning med inriktning mot naturguidning, vildsmark och äventyr. Du har möjlighet att spetsa din utbildning mot SKIDINSTRUKTÖR eller KLÄTTERGUIDE

OM UTBILDNINGEN

Under dina tre år inom ÄVENTYRSTURISM får du uppleva SURFING i Hoddevik, PADDLING i både Kanadensare och Kajak, VANDRING i båda närområde och på exotiska platser, DYKNING i den Bohusländska skärgården, SKIDÅKNING i Sverige, Norge och i Alperna, KLÄTTRING på dramatiska granitklippor, LÅNGFÄRDSSKIRDSKOR, ISVAK och mycket annat. Givetvis läser vi också teoretiska ämnen som matematik, engelska, samhällskunskap, historia mm. Du kan också göra tillval som efter avslutad utbildning ger dig allmän högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare på högskolor i hela Skandinavien.

Efter tre år på Utsiktens gymnasiala yrkesutbildning kommer du att kunna arbeta som skandinavisk äventyrssguide. Vi lägger fokus på aktiviteteledarskap, säkerhet och naturguidning.  Utbildningen innehåller 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) fördelat över de tre åren.

SKIDÅKNING

Om du väljer inriktningen SKIDÅKNING får du UTBILDNING 1 och UTBILDNING 2 som skolan ger tillsammans med Friluftsfrämjandet. Dessa utbildningar ger vi inom kurserna Aktivitetsledarskap 3 och 4 och du har sedan möjlighet att arbeta som skidinstruktör/skidlärare för barn och vuxna upp till röd nivå. 

KLÄTTRING

Alla som läser till Friluftsguide hos oss för grönt kort och möjlighet att använda skolans klättervägg. Denna inriktning ger dig möjlöighet att arbeta som klätterinstruktör och vi nyttjar de fina klättermöjligheter som finns runt knuten och reser också till Göteborg och klättrar på de väggar som finna tillgängliga där.

loading...